Project Description

ΔΑΠΕΔΑ

Ο δομικός οπλισμός, η πλάκα σκυροδέματος, οι αρμοί διαστολής και οι τελικές προστατευτικές επιστρώσεις είναι στοιχειά τα οποία συντελούν στην σωστή λειτουργία ενός δαπέδου και στην μακροχρόνια χρήση του.

Εφαρμογές

Με τον όρο δάπεδο αναφερόμαστε σε μία σωστά διαμορφωμένη & καλή συμπυκνωμένη υπόβαση, είτε αυτό αφορά τον εξωτερικό είτε τον εσωτερικό χώρο ενός κτιρίου η ενός επαγγελματικού χώρου. Βάση των δεδομένων χρήσης, τον τύπο και τις συνθήκες, οι λύσεις , οι μεθόδοι καθώς και οι τρόποι εφαρμογής ποικίλουν.

Εποξειδικό δάπεδο-Εποξειδικές Βαφές

Με τη λέξη Εποξειδικό δάπεδο-Εποξειδικές βαφές αμέσως αμέσως αναφερόμαστε σε μια γενική τεχνική ορολογία που καλύπτει ανάγκες εφαρμογής για βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, διάδρομους, ανοικτά ή κλειστά parking και τα τελευταία χρόνια με την σύγχρονη αρχιτεκτονική βρίσκει εφαρμογή σε εμπορικά καταστήματα και οικίες.

Παράγοντες

Η διαμορφωμένη και καλά συμπυκνωμένη υπόβαση, τα φράγματα υδρατμών, τα μονωτικά φύλλα (εφόσον απαιτούνται), ο δομικός οπλισμός, η πλάκα σκυροδέματος, οι αρμοί διαστολής και οι τελικές προστατευτικές επιστρώσεις είναι στοιχειά τα οποία συντελούν στην σωστή λειτουργία του δαπέδου και στην μακρόχρονη χρήση του. Υπάρχουν φυσικά και βασικοί παράγοντες οι οποίοι παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο όπως, η σκληρότητα της επιφάνειας αλλά και οι επιλεγόμενες επενδύσεις άνω του σκυροδέματος.

Σκληρότητα

Είναι η επιθυμητή αντοχή που θα δώσουμε στην επιφάνεια ενός σκυροδέματος και η οποία επιτυγχάνεται με τους εξής τρόπους:

  • Με την κατάλληλη ποσότητα χαλάζιων αδρανών ή μίγματος αυτών, με ψήγματα σιδήρου, κορουνδίου ή σμύριδας, πετυχαίνουμε αντοχές ανάλογες της επιθυμητής χρήσης.
  • Με την κατάλληλη λείανση με τις λειαντικές μηχανές (ελικόπτερα) προσδίδουμε αντιτριβικές ιδιότητες.
  • Με την κατάλληλη κοπή των αρμών διαστολής – συστολής, σε κάναβους 15- 30 m2, ομαλοποιούμε την λειτουργία εκτόνωσης του σκυροδέματος και αποφεύγουμε τυχαίες ρηγματώσεις ,οι οποίες καταστρέφουν το δαπέδο και είναι η αιτία δημιουργίας σκόνης και σαθρών υλικών κατά την χρήση του.

Ένας Σημαντικός παράγοντας αποφυγής τυχαίων ρηγματώσεων είναι η σωστή συμπύκνωση της υπόβασης  χωματουργικά), η τοποθέτηση σωστού δομικού οπλισμού και συμπληρωματικά εφόσον προδιαγράφεται η χρήση ινών ( μεταλλικών ή πολυπροπυλενίου).

Επιφανειακές επενδύσεις

Είναι η επιπλέον προστασία που προσφέρουμε στο δάπεδο ανάλογα με την χρήση που θα υποστεί και χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

  • Απλής απορρόφησης, για αντιτριβική λειτουργία και χρήση σε ελαφρά κυκλοφορία (πεζοί, λάστιχα αυτοκινήτων)
  • Εποξειδικές ρητινικές επενδύσεις δαπέδων: Μετά την κατάλληλη επιφανειακή προετοιμασία σκυροδέματος και την λήψη κατάλληλων μετρήσεων σχετικά με τη υπάρχουσα υγρασία, σαθρότητα ή μόλυνση από εξωγενείς παράγοντες εφαρμόζονται ρητίνες ανάλογου πάχους ή αντοχής στην χρήση τους. Συνήθως είναι σκληρά υλικά τα οποία ενδείκνυνται μονό για εσωτερικούς χώρους και ομαλές θερμοκρασιακές διακυμάνσεις (αναλόγως της χρήσης πιστοποιούνται και συνοδεύονται από υγειονομικές γωνίες προστασίας έναντι της μόλυνσης  από μύκητες κλπ).
  • Πολυουρεθανικές επενδύσεις ρητινών: Είναι ρητίνες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους αλλά και σε εσωτερικούς χώρους όπου υπόκεινται σε ακραίες θερμοκρασίες και έχουν εύρος λειτουργίας από – 30ο C έως + 90ο C ή και περισσότερο. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε χώρους επεξεργασίας  και αποθήκευσης τροφίμων όπου απαιτείται πιθανή χρήση ζεστού νερού καθαρισμού δαπέδου ή σε δάπεδα επαγγελματικών ψυγείων συντήρησης ή κατάψυξης.
  • Απλές επενδύσεις επιπέδωσης: Εφαρμογή η οποία χρησιμοποιείται όταν θέλουμε τελείως επίπεδες επιφάνειες υψηλής αντοχής. Αυτό πετυχαίνεται με χρήση αυτοεπιπεδούμενων χυτών τσιμεντοειδών υλικών τα οποία εξομαλύνουν την επιφάνεια και είναι έτοιμα μετά την ξήρανση , για την τοποθέτηση πλαστικών πλακιδίων PVC, laminate, linoleum , μοκετών κλπ.

Ζητήστε Προσφορά

Χρειάζεστε κάποια συμβουλή για την ανακαίνιση του σπιτιού, ή του επαγγελματικού σας χώρου?

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας !
Υπήρξε σφάλμα στην προσπάθεια να παραλάβουμε το μήνυμά σας. Παρακαλώ δοκιμάστε π΄άλι αργότερα.
Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας !
Υπήρξε σφάλμα στην προσπάθεια να παραλάβουμε το μήνυμά σας. Παρακαλώ δοκιμάστε π΄άλι αργότερα.

Καλέστε μας

(+30) 28210 93570

(+30) 6959 997 450

Διεύθυνση

Λ.Καζαντζάκη 116Α

Βαμβακόπουλο, Χανιά

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα έως Σάββατο

7:30 – 15:30

Καλέστε μας

(+30) 28210 93570

(+30) 6959 997 450

Διεύθυνση

Λ.Καζαντζάκη 116Α

Βαμβακόπουλο, Χανιά

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα έως Σάββατο

7:30 – 15:30